Akadálymentes honlap

A közterületek rendjének és tisztaságának megóvása érdekében 2021. évtől az „utcára kihelyezős” tavaszi és őszi zöld hulladék gyűjtés megszűnt.

Ennek okán kérjük a város zöld övezeteiben élőket, hogy képződő zöldhulladékaikat elsősorban saját kertjükben hasznosítsák.

A házi komposztálás környezetvédelmileg a legelőnyösebb hasznosítás, hiszen mindenki úgy juthat a körforgásos feldolgozás révén minőségi szerves trágyához, humuszhoz drága szállítás, plusz kibocsájtás nélkül, hogy nem kell műtrágyára, tápanyagokra költeni.

Akinek még sincs lehetősége az otthoni komposztálásra, szükség szerint igényelheti a külön térítési díj nélküli házhoz menő zöldhulladék-gyűjtési szolgáltatást.

A házhoz menő zöldhulladék gyűjtést Veszprémben és közigazgatási területén végezzük.

A kerti zöldhulladék gyűjtés kiskertekre, garázstelepekre és a csatár-hegyi területre nem vonatkozik.

A „VHK” Nonprofit Kft. április 1-től, november 30-ig havonta egyszer házhoz menő zöldhulladék gyűjtést biztosít, melynek napjait honlapunkon közzétesszük.

A zöldhulladék begyűjtését a gyűjtőjárművünkhöz rendszeresített, szabványos, felmatricázott, barna színű gyűjtőedényből - 120 illetve 240 literes méretben – és emblémázott zöldhulladék többletzsákból végezzük, melyeket a veszprémi lakosok Haszkovó utcai ügyfélszolgálatán vásárolhatnak meg. Árak és Időpontfoglalás

Meghatalmazás útján történő ügyintézéshez, kérjük ezt a nyomtatványt kitölteni és az edények átvételhez, részünkre megküldeni szíveskedjenek!

A zöldhulladékot a gyűjtőedényből, illetve az emblémázott zöldhulladék többletzsákból ürítjük. Az egyéb zsákokban, ömlesztve, kötegelve a ház elé, vagy a közterületre helyezett zöld hulladékot, vagy faágat nem szállítjuk el!

Nyomatékosan felhívjuk figyelmüket, - mivel az összegyűjtött zöldhulladékokat a „VHK” Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. hasznosításra adja át - a hulladékgyűjtő járműbe nem kerülhet más típusú hulladék.

Akiknek többlet zöldhulladékuk keletkezik, vagy nem tudnak élni ezzel a lehetőséggel, továbbra is lehetőségük van zöldhulladékukat 150 kg/év/ingatlan mennyiségig a hulladékgyűjtő udvarban (8200 Veszprém, Kistó u. 8.) vagy a VKSZ Zrt. hulladékgyűjtő telephelyén is átadni (8200 Veszprém, Külterület 0105/1, cseri murvabánya mellett).

További információra van szüksége?
Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére

Cégadatok
„VHK” Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft.
8200 Veszprém, Kistó utca 8.
Székhely:
8200 Veszprém, Házgyári út 1.
Közérdekű adatok