Akadálymentes honlap

A szelektív hulladékok gyűjtését, előkezelését a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás keretein belül 2014. január 1-től a jogszabályi előírások változása miatt a „VKSZ” Zrt. hulladékgazdálkodási ágazatának jogutódjaként cégünk, a „VHK” Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. végzi.

A következő oldalakon térképek segítségével mutatjuk be Önnek, hogy cégünk szolgáltatási területén hol találhatóak szelektív hulladékgyűjtő konténerek.

A táblázatokban az alábbi jelmagyarázat segít az egyes helyeken gyűjtött anyagfajták közötti eligazodásban:

gyűjthető  =  gyűjthető
nem gyűjthető  =  nem gyűjthető

A hulladékgyűjtő szigeteket anyagfajtánként szükség szerint akár kétnaponta ürítjük. A lakossági lelkes közreműködésnek köszönhetően olykor kevésnek bizonyul ez a gyakoriság. Ennek egyik oka, hogy például a kánikulai időszakban gyakran találkozhatunk túlcsordult műanyagpalackos edényekkel. Kérésünk a gyűjtőszigeteket használók felé, hogy a flakonokat TAPOSSÁK LAPOSRA, és így dobják a tárolóedénybe. A kartonpapírt pedig darabokra szedve, vagyis nem egészben begyömöszölve kell elhelyezni. Így jelentősen több csomagolási hulladék férne a gyűjtőkbe, és elegendő lenne az ürítési gyakoriság.
Reméljük, tanácsaink megkönnyítik majd a hulladékok válogatását és Ön is partnerünk lesz a szelektív hulladékgyűjtésben és lakókörnyezetünk védelmében!

Amennyiben a gyűjtőszigetek állapotával (telítettség, szennyezettség, sérülés) kapcsolatban észrevétele van, kérjük itt jelezze felénk.

Kérem, válasszon egy települést, majd ha ahhoz tartozik városrész, akkor tovább szűkíthető a lista.
Cégadatok
„VHK” Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft.
8200 Veszprém, Kistó utca 8.
Székhely:
8200 Veszprém, Házgyári út 1.
Közérdekű adatok