Akadálymentes honlap

Az elemek gyűjtését miért nem oldják meg a szelektív gyűjtőszigetek környezetében?

Az elemek veszélyes hulladéknak számítanak, ezért közterületeken nem gyűjthetők. Kérjük, a közintézményekben illetve az elemeket forgalmazó kereskedelmi egységekben kihelyezett elemgyűjtőkbe helyezzék el azokat!

 

Hová kell dobni a műanyag palackokról lecsavart műanyag kupakot?

A palackok laposra taposása után javasoljuk visszacsavarni és a lapos palackkal együtt a gyűjtőedénybe dobni.

 

Hová dobjuk a tégladobozos csomagolóanyagot (pl. UHT tej) és üdítős dobozt?

A műanyag palackok tárolására kijelölt edényzetbe ezek a hulladékok is elhelyezhetők, sőt a nylon zacskók gyűjtése is itt lehetséges.

 

Veszélyes hulladékok - mit kezdjek velük?

Beszáradt festékesdoboz átvétele: a szolgáltatási területünk lakosainak térítésmentesen leadható: Veszprém, Kistó u. 8. Hulladékgyűjtő udvar

 

A szelektív gyűjtőszigetek hamar megtelnek, gyakrabban kellene üríteni!

A gyűjtőszigetek ürítési gyakoriságát sűrítettük. A gyűjtőszigetek telítettségét folyamatosan ellenőrizzük, ennek ellenére, ha mégis túltelítettek, kérjük, jelezzék a 06/88/949-849 helyi tarifával hívható számon és gondoskodunk a hulladékok mielőbbi elszállításáról.

 

Sütőzsiradék elhelyezésére milyen lehetőség van?

A sütőzsiradék "különleges kezelést igénylő hulladék"-nak minősül, a lakosok térítésmentesen adhatják le a Hulladékgyűjtő udvarban. Hulladékgyűjtő udvar: Veszprém, Kistó u. 8.

 

Egyszemélyes háztartást vezetek, kevesebb a hulladékom, nem kapok semmiféle kedvezményt?

Lehetősége van kisebb űrtartalmú gyűjtőedényre módosítani szerződését. Ebben az esetben más a díjszabás, hiszen a szemétszállítási díj az edényzet űrtartalmának megfelelően alakul. Háztartásonként a 60 literes űrtartalom a legkisebb méret, melyre szerződés köthető. Bővebb felvilágosítás az Ügyfélszolgálati irodában kérhető. 8200 Veszprém, Haszkovó u. 11/A. illetve a helyi tarifával hívható számon: +36 88 949 849

 

Van e lehetőség a gyűjtőedények fertőtlenítésére?

A háztartási jellegű települési szilárd hulladék gyűjtését a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás keretein belül 2014. január 1-től a jogszabályi előírások változása miatt a „VKSZ” Zrt. hulladékgazdálkodási ágazatának jogutódjaként cégünk, a „VHK” Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. végzi. Társaságunk a tulajdonában lévő gyűjtőedények fertőtlenítését évente egyszer elvégzi, a többi gyűjtőedény tisztításáról mindig a tulajdonosoknak, tehát a lakóközösségeknek, háztartásoknak kell gondoskodniuk.

 

Mitől függ, hogy hetente hányszor ürítik a társasházunk kukáit?

A társasházak és cégünk közötti megállapodásban rögzítettek az időpontok. Cégünk a társasház igényeihez alkalmazkodik. Amennyiben észrevételük van, forduljanak a közös képviselőhöz és kezdeményezzék a megállapodás módosítását!

 

Van értelme, a szelektív hulladékgyűjtésnek, ha egy kocsira borítják fel a szigetek tartalmát?

VAN. A félreértésre az adhat okot, hogy a hulladékszigetek ürítése osztott platós autókra is történhet. Ilyen esetben valóban egy kocsin történik a szállítás, de a hulladékok nem keverednek.

Van olyan jármű, melyen több típusú hulladékot tudunk keveredés nélkül begyűjteni a gyűjtés költségének csökkentése érdekében. Más típusú járművek esetén egyszerre mindig csak egy anyagfajtát gyűjtünk. Soha nem keverjük össze a begyűjtés során az anyagokat!

 

Igaz e, hogy nincs is értelme a szelektív gyűjtésnek, mert nincs pénz a hasznosításra?

Nem igaz. A gazdasági világválság olyan értelemben érintette ezt a tevékenységet, hogy az összegyűjtött hulladékok az átvételkor alacsonyabb piaci értéket képviselnek, de a hasznosítási folyamat és a hulladékok szelektív gyűjtése ennek ellenére nem állt meg.

Cégadatok
„VHK” Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft.
8200 Veszprém, Kistó utca 8.
Székhely:
8200 Veszprém, Házgyári út 1.
Közérdekű adatok