Akadálymentes honlap
Új szolgáltatás Veszprémben - házhozmenő szelektív hulladékgyűjtés
2016. január 20.
veronikarichterova08-1-2.jpg,

Új szolgáltatás Veszprémben - házhozmenő szelektív hulladékgyűjtés
Indul a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. A hulladékgyűjtő edények osztása január 11-től kezdődik.
A hatályos önkormányzati rendeletek alapján 2016. január 2-tól a VHK Nonprofit Kft., mint közszolgáltató házhoz megy a szelektív hulladékért.

A lakosság számára e többletszolgáltatás nem jár külön költséggel, ellenben tisztelettel számítunk az együttműködésére a gyűjtéshez szükséges szabványosított gyűjtőeszköz átvétele kapcsán.

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés megvalósítása Veszprémben edények, a szolgáltatási terület többi településén zsákok használatával fog megvalósulni.

Azon ügyfeleink, akik még nem rendelkeznek a gyűjtéshez rendszeresített szabvány edényzettel, ill. a zsákokkal, azt ügyfélszolgálatunk nyitvatartási idejében díjmentesen átvehetik, a Veszprém, Haszkovó u. 11/A. szám alatt. (Az átvételhez: személyi igazolvány, lakcímkártya és 3 hónapnál nem régebbi hulladékszállítási számla bemutatása szükséges)

A gyűjtőeszközök kiosztását követően arra kérjük, hogy a háztartásában képződő, újrahasznosítható hulladékokat, a kommunális hulladéktól elkülönítetten – szelektíven – abban gyűjtse, és azt az elszállítás napján, az ingatlan előtti közterületre reggel 6 óráig helyezze ki. Az edényekbe és zsákokba helyezhető hulladékfajtákról részletes leírást az eszközök átvételekor kapott útmutatóban talál, de ez az információ a gyűjtőedényekre helyezett matricákon is olvasható.

Itt kívánjuk megjegyezni, hogy amennyiben az edényben a leírtakkal ellentétben más jellegű hulladék is található (pl. kommunális hulladék) úgy a begyűjtést a közszolgáltató nem fogja elvégzi.

A kihelyezett zsákok mennyiségét, a vidéki településeken a gyűjtés alkalmával a helyszínen pótoljuk.

A begyűjtést havi egy alkalommal végezzük el, ennek pontos időpontjáról az alábbi letölthető file-okban talál részletes információt. ( Kérjük, ezeken a napokon a gyűjtő eszközöket reggel 6 óráig helyezzék ki! )

Kérjük, segítse a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés rendszerének kialakítását! Legyen partnerünk környezetünk védelmében, természeti erőforrásaink megóvásában!

A szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban feltett, gyakran ismétlődő kérdésekre az alábbi oldalon talál válaszokat: https://www.vkszrt.hu/Hulladekgazdalkodas/GYIK
Letölthető fájlok:
« vissza
Cégadatok
„VHK” Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft.
8200 Veszprém, Kistó utca 8.
Székhely:
8200 Veszprém, Házgyári út 1.
Közérdekű adatok
Hulladék Kisokos