Akadálymentes honlap
Számlára várva
2014. február 21.
VKSZ22JPG_1.jpg,

Számlára várva
 Miért csúszik a hulladékdíjszámlák postázása?

 

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás nonprofit tevékenységgé vált. 2014. január 1. óta városunkban a „VHK” Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. látja el ezeket a tevékenységeket – nyilatkozta Gősi Zoltán a társaság ügyvezetője.
 Elmondhatom, hogy az átállás a legtöbb területen zökkenőmentes volt. A lakossági, intézményi és gazdálkodó szervezetek háztartási jellegű hulladékának elszállítása vagy a lakossági, intézményi szelektív hulladékgyűjtés működtetése (szelektív gyűjtőszigetek, hulladékudvar) a megszokott mederben zajlik. A szolgáltatás rendjében sem történt változás és a Kft. hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjai is megegyeznek az előző évi díjszabással – tette hozzá.

Volt azonban egy nagy váltás, amire előre nem lehetett felkészülni. Közel húszezer ügyfél nyilvántartásba vett adatát kellett módosítani. Teljes állományátrendezést, ún. adatmigrálást kell elvégeznünk. Ez a technikai átállás hosszú folyamat és mindeközben alkalmazkodnunk kell a jogszabály által előírt számlakép kialakításához, amihez pedig a szoftvereket is igazítani kell. Amikor minden átállás lezajlott és a teszteléseket elvégeztük, akkor lehet csak a számlákat kiállítani és kiküldeni az ügyfeleknek.

 

Ez várhatóan mikor fog megtörténni?

 

Legkésőbb március közepéig mindenkinek szeretnénk kipostázni a hulladékdíjfizetésről szóló számlákat. Egyszerre három hónap számláit fogjuk ekkor kiküldeni.

 

Egyszerre kell majd mindhármat befizetni?

 

Nem, erről szó sincs. Márciusban a január és február havi számlákat kell kiegyenlíteni, áprilisban pedig a március és április havi számlákat, mindkét esetben eltolt ütemezéssel. Erről részletes információkat a számlalevélben találhatnak.

 

Várható még ilyen számlafeltorlódás ebben az évben?

 

Áprilistól negyedévente fogunk egyszerre három darab havi számlát előre kiküldeni, ahogy ezt már megszokták ügyfeleink. Hacsak valami rajtunk kívül álló ok fel nem merül, de nem szeretnénk próbára tenni a lakosság türelmét.

 

Új gazdasági társaságként terveznek -e valami újdonságot a jövőben?

 

Most lekötnek minket az átállás nehézségei, de folyamatosan vizsgáljuk milyen szolgáltatásbővítéssel lehetne a lakosság segítségére lenni.

Március elsejétől indul a házhoz menő lomtalanítás szolgáltatása veszprémi lakosoknak. Az előző évihez képest ezt egy hónappal előbb indítjuk el. 

Veszprémi lakosok részére továbbra is él a házhoz menő veszélyes hulladékgyűjtés lehetősége és ősszel ismét aktuális lesz a házhoz menő őszi zöld hulladékgyűjtés megszervezése és lebonyolítása. Mindhárom házhoz menő rendszerű gyűjtés estében egyszerű telefonos egyeztetéssel lehet időpontot kérni a hulladékok elszállítására. Arra kérjük a veszprémieket éljenek ezzel!

 
« vissza
Cégadatok
„VHK” Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft.
8200 Veszprém, Kistó utca 8.
Székhely:
8200 Veszprém, Házgyári út 1.
Közérdekű adatok
Hulladék Kisokos