Akadálymentes honlap

A közterületek rendjének és tisztaságának megóvása érdekében 2021. évtől az „utcára kihelyezős” tavaszi és őszi zöld hulladék gyűjtés megszűnik.

Ennek okán kérjük a város zöld övezeteiben élőket, hogy képződő zöldhulladékaikat elsősorban saját kertjükben hasznosítsák.

A házi komposztálás környezetvédelmileg a legelőnyösebb hasznosítás, hiszen mindenki úgy juthat a körforgásos feldolgozás révén minőségi szerves trágyához, humuszhoz drága szállítás, plusz kibocsájtás nélkül, hogy nem kell műtrágyára, tápanyagokra költeni.

Akinek még sincs lehetősége az otthoni komposztálásra, szükség szerint igényelheti az új, megváltozott rendszerű, külön térítési díj nélküli házhoz menő zöldhulladék-gyűjtési szolgáltatást.

A házhoz menő zöldhulladék gyűjtést Veszprémben és közigazgatási területén végezzük.

A kerti zöldhulladék gyűjtés kiskertekre, garázstelepekre és a csatár-hegyi területre nem vonatkozik.

A változás lényegét tekintve, a „VHK” Nonprofit Kft. április 1-től, november 30-ig havonta egyszer házhoz menő zöldhulladék gyűjtést biztosít, melynek napjait honlapunkon közzétesszük.

A zöldhulladék begyűjtését kizárólag a gyűjtőjárművünkhöz rendszeresített, szabványos, felmatricázott, barna színű gyűjtőedényből fogjuk végezni, melyet a veszprémi lakosok márciustól - 120 illetve 240 literes méretben – Haszkovó utcai ügyfélszolgálatán vásárolhatnak meg. Árak és Időpontfoglalás

Meghatalmazás útján történő ügyintézéshez, kérjük ezt a nyomtatványt kitölteni és az edények átvételhez, részünkre megküldeni szíveskedjenek!

A zöldhulladékot kizárólag a gyűjtőedényből ürítjük, így a ház elé, vagy a közterületre helyezett zöld hulladékot, vagy faágat még kötegelt formában sem szállítjuk majd el!

Nyomatékosan felhívjuk figyelmüket, - mivel az összegyűjtött zöldhulladékokat a „VHK” Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. hasznosításra adja át - a hulladékgyűjtő járműbe nem kerülhet más típusú hulladék.

Akiknek többlet zöldhulladékuk keletkezik, vagy nem tudnak élni ezzel a lehetőséggel, továbbra is lehetőségük van zöldhulladékukat 150 kg/év/ingatlan mennyiségig a hulladékgyűjtő udvarban (8200 Veszprém, Kistó u. 8.) vagy a VKSZ Zrt. hulladékgyűjtő telephelyén is átadni (8200 Veszprém, Külterület 0105/1, cseri murvabánya mellett).

További információra van szüksége?
Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére

Cégadatok
„VHK” Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft.
8200 Veszprém, Kistó utca 8.
Székhely:
8200 Veszprém, Házgyári út 1.
Közérdekű adatok