Akadálymentes honlap
Előzzük meg a hulladékképződést!
2018. szeptember 21.
uzsidoboz-1.jpg,

Előzzük meg a hulladékképződést!
- Környezetei neveléssel kapcsolatos előadásainkon, a gyerekekkel való foglalkozásaink alkalmával mindig az a fő téma, hogy mi történik a hulladékkal! A hulladék képződésének megelőzése a legfontosabb dolgunk, aztán jön csak az újra használat, az újra hasznosítás, az energetikai hasznosítás. – mondta Horváth Zoltán, a VHK Nonprofit Kft. ügyvezetője.
A VKSZ Zrt. leányvállalata most tett egy lépést, egy kísérletet a megelőzésre. Több mint 600 uzsonnás dobozt osztott ki a veszprémi általános iskolák elsőseinek. Programjaikon a gyerekeknek is mindig az tanítják, hogy kosárral, vászontáskával induljanak bevásárolni. Ha kirándulni mennek, ne PET palackos üdítőt vásároljanak, töltsék az innivalót kulacsba és a szendvicseiket se zacskózzák be, hanem tegyék inkább dobozba.
- A mai napon több mint 600 uzsonnás dobozt adunk át. Ha ezt használják a gyerekek, naponta egy nylon zacskót megspórolunk. – hangsúlyozta Horváth Zoltán. Az napi 600 zacskó, hetente háromezer, négy hét alatt, tizenkétezer. Tudom az élet nem ilyen egyszerű, de érdemes ebbe belegondolni, hogy ennek azért hosszú távon biztosan lehet jelentősége. Mi ebben bízunk és ezért indítottuk útjára ezt a kezdeményezést. – zárta gondolatait az ügyvezető.
Az iskolákat képviselő zöldkoordinátorok gondoskodnak arról, hogy valamennyi, Veszprémben tanuló első osztályos megkapja az uzsonnás dobozt és igyekeznek segíteni őket abban, hogy valóban használják is.
« vissza
Cégadatok
„VHK” Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft.
8200 Veszprém, Kistó utca 8.
Székhely:
8200 Veszprém, Házgyári út 1.
Közérdekű adatok
Hulladék Kisokos