Akadálymentes honlap
Megszűnő szelektív szigetek
2018. augusztus 30.
IMG20180618103647-1.jpg,

Megszűnő szelektív szigetek
A Dózsaváros, a Csererdő és Jutaspuszta lesznek az első városrészek, ahol a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés váltja a gyűjtőszigetes rendszert, azaz a közterületre kihelyezett szelektív szigeteket felszámoljuk. Erre szeptember első hetében kerül sor.
Csererdőn a buszfordulónál már korábban felszámoltunk egy szigetet, a városrész központjában viszont továbbra is megmarad a gyűjtőhely a vegyes beépítettség miatt. Jutaspusztán csak az üveggyűjtő konténer marad meg, hiszen házhoz menő rendszerben ezt a hulladékfajtát nem lehet a gyűjtőedényben elhelyezni. Dózsavárosban 11 gyűjtősziget szűnik meg, de a Martinovics téren, a Patak téren és a Volán-telep mellett megmaradnak az üveggyűjtők.
Ehhez szükség van arra, hogy a saját kommunális gyűjtőedényünk mellé helyezzük a szelektív hulladékok tárolására szolgáló edényt is, és megkezdjük otthonunkban a szelektív hulladékgyűjtést. A szelektív hulladékok tárolására szolgáló 120 vagy 240 literes gyűjtőedényt az érvényes közszolgáltatási szerződéssel rendelkező lakosok térítésmentesen vehetik át az ügyfélszolgálaton (Veszprém, Haszkovó u. 11/A), ha eddig még nem tették meg. Fontos azonban, hogy helyesen végezzük háztartásunkban a szelektív gyűjtést. Csak és kizárólag olyan hulladékfajtákat helyezzünk az edénybe, amelyet az edény falára ragasztott matrica is jelöl.
A szigetek felszámolásának második üteme októberben indul a Jeruzsálemhegy, az Egyetemváros, a Füredidomb, valamint a Belváros családi házas területein és érinteni fogja Szabadságpusztát is. Fontos információ, hogy a szelektív szigetek felszámolása a lakótelepi övezetekben nem szűnik meg, csak és kizárólag a családi házas övezeteket érinti a változás.

Kérjük, amennyiben a változással kapcsolatosan bármilyen kérdés felmerül forduljanak hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségeken: ugyfelszolgalat@vkszrt.hu, (88) 949-849
« vissza
Cégadatok
„VHK” Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft.
8200 Veszprém, Kistó utca 8.
Székhely:
8200 Veszprém, Házgyári út 1.
Közérdekű adatok
Hulladék Kisokos