Akadálymentes honlap
Elmaradt számlák a hulladékgyűjtésről
2016. október 7.
433841419-invoice-home-office-note-paper-sorting-1-1-2.jpg,

Elmaradt számlák a hulladékgyűjtésről
Október elején egyszerre érkeznek, eltérő fizetési határidőkkel
Ahogy arról korábban a sajtóban és a honlapunkon is hírt adtunk, a hulladékról szóló törvény, 2016. április 1-től hatályos rendelkezései alapján a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt-t (NHKV Zrt.), szedi be a közszolgáltatási díjat, és ez a társaság kezeli a közszolgáltatás keretében keletkező kintlévőségeket is, azzal a céllal, hogy országos szinten egységesítse a hulladékgazdálkodást.

Eddig azonban, mivel a háttérben országos szintű érdekegyeztetés és informatikai adatharmonizáció zajlott, áprilistól az NHKV Zrt.-től nem mentek ki számlák, amelyek kiküldésére a folyamatok lezárultával most, október elején kerül sor, bérszámlázás keretében.

A VHK Kft. szolgáltatási területén élő ügyfelek részére várhatóan jövő héten, lakossági küldeményekben formájában érkezik majd meg az 5 db elmaradt – április-augusztus - havi számla illetve a hozzájuk tartozó tájékoztató levél. A számlák 2016. szeptember 15-ös keltezéssel kerültek kiállításra, viszont a rajtuk szereplő fizetési határidők különbözőek, amelyek több lehetőséget, kifizetési könnyebbséget jelentenek majd a szolgáltatást igénybevevők számára.

Rajtunk kívül álló, technikai okok miatt, azonban a kiküldésre csak megkésve kerül sor, mint ahogyan azt mi eredetileg terveztük, ebből fakadóan a számlák között néhány lejárt határidővel fog megérkezni. Erre való tekintettel kérjük a lakosság megértését, ill azt, hogy a számlák kézhezvételét követően a lejárt határidejűeket 15 napon belül, a többit pedig teljesítési határidőn belül rendezzék, ezzel is segítve munkánkat! ( A lejárt fizetési határidők miatt, természetesen késedelmi kamatot nem számolunk fel. )

Együttműködésüket előre is köszönjük!

"VHK" Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft.

« vissza
Cégadatok
„VHK” Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft.
8200 Veszprém, Kistó utca 8.
Székhely:
8200 Veszprém, Házgyári út 1.
Közérdekű adatok
Hulladék Kisokos