Akadálymentes honlap
Sikeres a házhoz menő zöldhulladékgyűjtés
2015. március 31.
agapritoJPG-1.jpg,

Sikeres a házhoz menő zöldhulladékgyűjtés
Nagy számban él a lakosság a VKSZ Zrt. és a VHKN Kft. a tavaszi, házhozmenő szolgáltatásával
Már kisdiákként megtanultuk, hogy a természet folyamatos megújulása során soha sem termelődnek felesleges anyagok, legfeljebb olyanok, amelyek keletkezésük helyén nem, vagy csak nehezen hasznosíthatók. Ezek persze maguktól is visszakerülnének a természet körforgásába, de a folyamatok szakszerű feldolgozással felgyorsíthatók, melyek hasznát a tudatosan élő közösségek tovább is élvezhetik. Felelősen gondolkodva ezért mindenki számára fontos kell legyen, hogy lássa személyes érintettségét a fenti láncolatban, és maga is segítse az ezzel foglakozók munkáját.

Veszprém város lakosai ismerve a fenti összefüggéseket, elfogadták a VKSZ Zrt. és a VHKN Kft. kezét, melyet a házhoz menő zöldhulladék gyűjtés kapcsán ajánlottak fel és maguk is aktív részt vállaltak a város és közvetlen környezetük gondozásában, szépítésében.

Az ingyenes szolgáltatás megrendelésére, a tavaszi akció első felében, a város négy körzetéből több mint 200 lakossági regisztráció érkezett. Ezek kapcsán 462 zsák komposztálásra alkalmas-, és több mint 30 tonna fás szárú - zöldhulladékot szállítottunk el.

A tevékenység sikerét, ill. az igények nagyságát jól példázza, hogy az eredetileg hétvégékre tervezett akció az ágdarálások tekintetében a hét további négy-öt napjára is elegendő munkát adott a VKSZ Zrt. kertészeinek, akik néhol az eredetileg lejelentett mennyiség sokszorosával találkoztak az egyes helyszíneken.

Fentieket látva a cég vezetése optimista a folytatás tekintetében, amely során igyekszik majd elszállítni az esetlegesen elmaradt, ill. az időközben keletkezett mennyiséget is.
« vissza
Cégadatok
„VHK” Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft.
8200 Veszprém, Kistó utca 8.
Székhely:
8200 Veszprém, Házgyári út 1.
Közérdekű adatok
Hulladék Kisokos