Akadálymentes honlap
Megnyílt az új hulladékgyűjtő udvar
2015. január 12.
hulladekudvaruj-1.jpg,

Megnyílt az új hulladékgyűjtő udvar
Nyitva tartási időben, több mint húszféle hulladék átadására van lehetőség, rendezett környezetben magánszemélyeknek és gazdálkodó szervezeteknek egyaránt Veszprémben, a Kistó utca 8. szám alatt.
Nemcsak törvényi szabályozásnak kívánunk megfelelni a beruházással, hanem a város törekvése is, hogy a szelektív gyűjtés rendszerét kiterjessze, annak színvonalát fejlessze - mondta Némedi Lajos alpolgármester ma délelőtt, a hulladékgyűjtő udvar megnyitóján.

Eddig is létezett hulladékudvar a Kistó utcában, de a mostani beruházással jelentősen javult a szolgáltatás színvonala. A telephelyen belül egy elkülönített részben fogadják:
• a veszélyes,
• a különleges kezelést igénylő és
• a hasznosítható hulladékokat.

A gyűjtés rendszere az új udvarban könnyebben átlátható lett. Első sorban lakossági hulladék, de a jogszabályi lehetőségek mértékéig gazdálkodó szervezetek hulladékainak befogadására is szolgál. - tette hozzá.

Nemcsak veszprémi, hanem szolgáltatási körzetünk -Veszprémmel együtt 27 település - lakossága és gazdálkodó szervezetei számára is nyitva áll a hulladékgyűjtő udvar - hangsúlyozta dr. Temesvári Balázs a "VKSZ" Zrt. vezérigazgatója. Mint elmondta, a hiánypótló beruházás 1100 m2-en valósult meg. Az átépítés során megújult a fogadó épület, kiépült az informatikai hálózat, nyílászáró áthelyezéseket hajtottunk végre, kerítéssel, toló-kapu megépítésével lehatároltuk a hulladékudvar területét.

A hulladék udvarban a nyitott téren 2db 30 m3-es, valamint 7db 7m3-es gyűjtőkonténer került elhelyezésre.

Gősi Zoltán a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást végző "VHK" Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta egész évben folyamatosan van lehetőség a háztartási mennyiségben keletkező hulladékok beszállítására és leadására díjmentesen.
Kiemelte, hogy a helyszínre érkezéskor a telepvezető fogadja az érkezőket, aki segíti a hulladékok megfelelő gyűjtőkonténerben történő elhelyezését. Fontos információ,hogy az elektronikai hulladékok átadására csak bontásmentes állapotban van lehetőség.
« vissza
Cégadatok
„VHK” Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft.
8200 Veszprém, Kistó utca 8.
Székhely:
8200 Veszprém, Házgyári út 1.
Közérdekű adatok
Hulladék Kisokos